Studie en Engineering

Binnen de totaalvisie van GCM is Geodetics de afdeling die instaat voor:

• studiedienst
• engineering
• projectontwerp

Geodetics is de eerste etappe in de ontwikkeling van uw project. Onze ingenieurs gebruiken hun uitgebreide know-how en projectervaring om vanaf scratch een project op maat van de klant uit te tekenen. Alle projecten worden door ons eigen engineering-team met de modernste software in 2 of 3-dimensionele inzichten uitgewerkt.

Hebt u reeds een uitgewerkt plan en zoekt u een leverancier om uw project ook effectief in de praktijk te realiseren?

Onze constructie-afdeling werkt niet alleen op intern ontwikkelde plannen, wij bieden u graag onze kennis en vakmanschap aan om op basis van uw tekeningen en plannen uw constructies of machines te ontwikkelen.

GCM beschikt over een eigen studiebureau waardoor wij voor onze klanten een sterke meerwaarde kunnen bieden door vanaf het eerste contact mee te denken met de klant om zo een optimaal resultaat te kunnen afleveren aan onze constructie-afdeling.

Doordat GCM de totale cyclus van uw project inhouse uitvoert kunnen wij een uitstekende interactie tussen onze studiedienst, de werkvloer en onze klanten garanderen. Vanaf stap 1 in het project, nml de studie en engineering, t.em. de uiteindelijke oplevering van het project, wordt de totale kwaliteitsbewaking door onze projectleiders uitgevoerd.

Binnen onze studiedienst maken wij gebruik van de modernste softwareprogramma’s zoals:

• Inventor
• Pro-Engineer
• Autocad

Ook de sterkteberekeningen en stress-analyses worden door onze eigen mensen uitgevoerd. Hiervoor maken we gebruik van het programma Scia.

U wil als klant een 3D-visualisatie van hoe uw project er zal uitzien? Geen probleem, de programma’s Inventor en Pro-Engineer kennen hierin geen limitaties. Door de driedimensionele simulaties krijgt u een realistisch beeld hoe uw project in de realiteit zal functioneren en welke optimalisaties nog kunnen uitgevoerd worden voor u definitief uw fiat geeft.

Sterkte engineering