Engineering

Binnen de totaalvisie van GCM is Geodetics de afdeling die instaat voor:

  • studiedienst
  • engineering
  • projectontwerp

Geodetics is de eerste etappe in de ontwikkeling van uw project. Onze ingenieurs gebruiken hun uitgebreide know-how en projectervaring om vanaf scratch een project op maat uit te tekenen. Alle projecten worden door ons eigen engineering-team met de modernste software in 2 of 3-dimensionele inzichten uitgewerkt. 

Heeft u reeds een uitgewerkt plan en zoekt u een leverancier om uw project ook effectief in de praktijk te realiseren? Onze constructie-afdeling werkt niet alleen op intern ontwikkelde plannen, wij bieden u graag onze kennis en vakmanschap aan om op basis van uw tekeningen en plannen uw constructies of machines te ontwikkelen.

GCM beschikt over een eigen studiebureau waardoor wij voor onze klanten een sterke meerwaarde kunnen bieden door vanaf het eerste contact mee te denken met de klant om zo een optimaal resultaat te kunnen afleveren aan onze constructie-afdeling. 

Doordat GCM de totale cyclus van uw project inhouse uitvoert, kunnen wij een uitstekende interactie tussen onze studiedienst, de werkvloer en onze klanten garanderen. Vanaf stap 1 in het project, de studie en engineering tot en met de uiteindelijke oplevering van het project, wordt de totale kwaliteitsbewaking door onze projectleiders uitgevoerd.

Binnen onze studiedienst maken wij gebruik van de modernste tekenprogramma’s zoals:

  • Inventor
  • Autocad
  • HiCAD 

Ook de sterkteberekeningen worden via eindig-elementenmethode uitgevoerd door onze eigen mensen. Hiervoor beschikt GCM over de software Scia Engineering en de laatste Eurocodes om uw constructie te berekenen met de juiste aannames en inzichten.

GCM beschikt over een 3D laserscanner die een 3D model kan genereren van uw gebouw of installatie. Bij deze technologie worden miljoenen punten waargenomen en aan elkaar gekoppeld via referenties tot een puntenwolk. Deze puntenwolk kan daarna ingelezen worden door verschillende 3D CADsoftware en kan als hulp dienen in de ontwerpfase.

De technologie wordt veelal ingezet bij situaties waar weinig of geen as-built plannen ter beschikking zijn, piping voor het intekenen van het bestaande leidingwerk tot zelfs stockpile volume bepaling.

Met onze laserscanner halen we een bereik tot 270 meter.